Stadskanaal 22/3/2022

Team Strandrover is per bus afgereisd van ons IPO-gebouw in Groningen naar Stadskanaal waar Renewi een afvalsorteercentrum heeft. Hier kregen we een rondleiding van deĀ  enthousiaste heer Johnny Romensen. Johnny is teamleider logistics en wist ons veel te vertellen over de wereld van afval. We wilden als team te weten komen hoe er met afval omgegaan wordt, maar ook wat mensen allemaal weggooien. Deze zoektocht is geslaagd, we hebben nu een beter beeld van hoeveel afval wij als maatschappij weggooien en wat voor moeite het kost om deze waardevolle grondstoffen te kunnen hergebruiken. Wist je bijvoorbeeld dat maar 67 procent van hun verzamelde afval gerecycled kan worden? Door onze robot het afval te laten verzamelen gaan grondstoffen niet verloren in de natuur. Door reinigen en kunststof te sorteren zouden wij bij willen dragen aan het bevorderen van dit fascinerende recyclingproces.

Foto's rondleiding

Graag delen we onze leerzame ervaring met jullie, visueel ondersteund met foto’s. Op de foto’s zijn de bergen afval te zien, gescheiden op grondstof en in sommige gevallen nog te scheiden.

Hanzehogeschool Groningen